Speedbådsbevis på en dag - Vær klar til at sejle!

Hos Speedbåden.dk er vi mestre i at lære nybegyndere i at sejle. Så går du og tænker over at lære at sejle, så er vi her for dig. Vi har faste kursussteder hvor man kan tilmelde sig et kursus i speedbådsbevis, men samtidig kan man også ringe til os og lave en speciel aftale. Vi går højt op i sikkerhed, og gør vores ypperste for at du kan lære at føre en båd sikkert på havet. Derudover så lærer vi dig alle de teoretiske regler, så man har helt styr på trafikken på vandet. Dette gør vi ved hjælp af alt vores videomateriale som du kan studere. I dette materiale finder du alt hvad du skal kunne, forklaret på en let måde så det er til at forstå. Derefter kan du teste din egen viden og se om du er klar til prøven i det teoretiske. Typisk vil det så fungere sådan at på dagen for speedbådsbevis prøve sejler vi ud sammen, og så tager vi stille roligt og får introduceret alle til hvordan man styrer båden korrekt og sikkert. 

En super god oplevelse

Jeg var en af de kursister, som var mega nervøs og ikke anede hvordan man sejlede en speedbåd. Mickey var en instruktør som var god…

Lea Jørgensen

Great place and very nice people

Great place and very nice people! We did our Power boat licence at Speedbaaden and enjoyed it very much….

 

Tomas Hruska

Lærerigt kursus

Patrick som var instruktør på vores kursus, havde sørgede for, at vi fik et godt forståeligt materiale på mail i form af video og tale, så vi var bedst rustet til teorien…

 

Michael Borring

Best on the market

Jeg vil blot sige tak for et fantastisk kursus sidste søndag i Køge med Nicklas som instruktør. Han var helt fantastisk også i forhold til min søn som havde brug for hjælp…

Stefan

Tag et Speedbådsbevis på en dag og vær klar til at sejle!

Vores kurser er som sagt et endagskursus, hvor at det er nødvendigt at man har sat sig ind i det videomateriale der er udleveret. Ønsker man at tilmelde sig til et kursus kan man se vores kalender på hjemmesiden. 

 

Det er ofte at folk ikke føler sig klar til det, på selve dagen. Hos Speedbåden er vi professionelle til at få lært dig det du skal kunne. Vi har lært mange danskere at sejle, lige meget hvilket niveau personen førhen har haft. Derudover så gennemgår vi gerne forskellige regler for Speedbådsbevis mens vi er på vandet. Her er det fedt at man ofte kan pege på de forskellige bøjer og andre ting hvor man så kan forklare hvad de forskellige betyder. Man skal altså ikke tøve med at booke en tid til at tage et speedbådsbevis. I og med at det er et kursus, og at vi har beståelsesgaranti, så skal man blot springe ud i det.

Tag dit speedbådscertifikat hos Speedbåden.dk

Når du tilmelder dig vores kurser til speedbådscertifikat, får du med det samme adgang til vores online undervisningsmateriale, som du kan se derhjemme. Her lærer du blandt andet om vigeregler, bøjer, søsikkerhed, lydsignaler og meget mere.

Kørekort til speedbåd

(selvstudie)

Her får du:

Kun 399,-

(excl. prøvegebyr 400 kr)

For dig der vil udvide dine kompetencer inden for navigation,
Have rabat på bådforsikringen, Leje både i udlandet.

Kørekort til speedbåd

(på bare 1 dag)

Her får du:

Kun 999,-

(excl. prøvegebyr 400 kr)

For dig der vil føre både lovligt op til 15 meter i længden, i dansk og
internationalt farvand, samt lære at færdes sikkert på vandet.

Hvilken båd må jeg sejle med et Speedbådsbevis?

Når man har et Speedbådsbevis, så må man sejle en stor del af de både som man normalt ser i en havn. Der er dog nogle vigtige ting som man skal holde øje med. Der er to forskellige regler der gør at man skal have et speedbådsbevis for at man må sejle båden. Den første regel handler om længden af skroget og størrelsen på motoren. Der er to forskellige sektioner af denne regel. Hvis at skroget på ens båd er mellem 0-4 meter, og båden har en motor på 25 HK eller mere, så skal man have et speedbådsbevis. Det gælder altså for mange små både med mindre motorer, at man ikke behøver et speedbådsbevis. Går man op i længden på skroget, så gælder en mere kompliceret regel for Speedbådsbevis. Man skal nemlig i længden fra 4-15 meter, lave et noget kompliceret regnestykke. Hvis man sejler en speedbåd med en skroglængde mellem 4-15 meter, så skal man sige: P (kW) = L² (meter) + 3, og hvis det tal så er større end det som svarer til en hvis grænse for den specifikke længde af båden, skal man have et speedbådsbevis. Det skema er til at finde på officielle sider som for eksempel Dansk Yacht Union. Er båden længere end 15 meter i skroget så gælder det at man skal tage et Yachtskipper kursus i stedet.

 

Udover al dette regnestykke noget, så siger man at den nemmeste tommerfingerregel er at hvis båden kan plane, så er det en speedbåd som kræver et speedbådsbevis. At plane betyder at skroget på båden bryder bølgerne, og man faktisk sejler på vandet, i stedet for at sejle i vandet. Omkring alt dette, så kan man hvis man vil udvide alt den søviden man får med et speedbådsbevis, med et Duelighedsbevis, som kræver en del ekstra kurser og udvidet viden omkring sejlads. 

 

Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt at nævne at vi hos Speedbåden.dk altid råder til at man har et speedbådsbevis, lige meget hvilken Speedbåd man skal sejle. Et kursus og eksamination giver en udvidet viden omkring sejlads som er nyttig at have når man er på vandet.

FAQ

Man skal være fyldt 16 år før man må føre en speedbåd, det vil sige at for at måtte have hænderne på rattet skal man være 16 år. Så man kan først deltage på kursus og gå til prøve når man er gammel nok.

At føre planende både op til 15 meter i længden i dansk og international farvand. Det gælder ikke til Vandscooter og jetski da man her skal have et vandscooterbevis.

En kursus dag tager normalt 5-6 timer inkl. undervisning og prøve. Det er forudsat at man hjemmefra har gennemgået vores Undervisnings materiale der består af videoer og quizzer

Ingen sejlerfaring er nødvendig, men husk at se vores materiale inden kursus start. På kursus dagen guider vores instruktør dig igennem alle obligatoriske øvelser for at kunne bestå en speedbådsprøve. Her kan bla. nævnes manøvrene: MOB (Mand over bord), Acceleration og hurtigstop, styring efter kompas, styring med to punkter over et, Havnemanøver, samt knop og stik. Alle disse ting sørger vi som instruktører at i er komfortable med at få indlært, så i føler jer sikre med båden. 

Prisen ligger på 950 ,- i hverdage og så er den på 995,- i Weekender for kursuset. Derudover er der et eksamensgebyr på 400,- som du skal afregne med Censor. Se evt mere om vores priser her. 

Undervisningsmaterialet skal ses online inden kursus start. Vi har produceret vores undervisningsmateriale selv, så det er let forståeligt. Det er videomaterialer og små tests som skal hjælpe dig med at lære det hele.  

Erfarne instruktører med
kompetencer, og engagement på rette sted.

Vores instruktører har uddannet mere end 6.000 kursister i speedbådskørekort og duelighedsbeviser i mange lokationer.