LUK
info om covid19 trustpilot rating facebook rating google rating


Speedbådskørekort - Speedbådscertifikat - Speedbådsbevis

Når du tager et speedbådskørekort, speedbådscertifikat eller speedbådsbevis så tales der her om det samme, det er blot devisen ”kært barn har mange navne”.

Med et bestået bevis for speedbådsprøve må du sejle både op til 15 meter.

Speedbådskørekort_foto_tekst_forside_bagside

Du kan erhverve dig et speedbådscertifikat på en enkelt dag.

På et speedbådskursus vil du opnå både teoretiske, og praktiske færdigheder inden for sejlads.

Inden du møder til selve kurset skal du have gennemgået vores online undervisningsmateriale som består af Videoer, tekst, og Quizzer.

Her lærer du alt du skal kunne teoretist for at kunne bestå, og færdes sikkert på vandet,  som eksempel: Vigeregler, Bøjer, søsikkerhed, skibslys, og lyd samt knob og stik

Teorien kan gennemføres på 3-4 timer via: Computer, smartphone, eller tablet

  

Speedbådsbevis pensum materiale lang komprimeret min

 

På selve kursuset lærer du alt det praktiske. 

Her lærer du bla: at se om båden er i sødygtig stand, korrekt kommunikation med en besætning, forklare om CE mærkning, og manøvrere en speedbåd på en betryggende måde

Som eksempler på manøvre i båden kan her nævnes:

  • Hurtigstop
  • MOB ”mand over bord”
  • Styring efter kompas
  • Ligge i mærke
  • Styre efter et punkt på land
  • Tillægning
  • Fortøjninger ”knob og stik”

Speedbådskørekort praktisk havnemanøvre hurtigstop kompas MOB prøve

 

Når vi når til eksamen, ankommer der en bemyndiget censor, som vil eksaminere dig i både det teoretiske og praktiske. Husk at du her skal medbringe 350 kr. til eksamensgebyr.

Skulle du mod forventning ikke bestå, så har vi naturligvis beståelses garanti, dette betyder at vi sammen finder en anden dato hvor du deltager på et nyt kursus gratis.

 

Se ALLE KURSUS DATOER

 

Speedbådskørekortet giver dig ret til at føre alle propeldrevne både op til 15 meter i længden i danske og internationale farvande, uden nogen grænse for motorydelse.

Du skal dog være opmærksom det er din båds CE mærkning der bestemmer hvor stor en motor der må monteres

 Beregn motorstørrelse

Klik her for at benytte vores beregner vedr. motorstørrelser og krav til speedbådskørekort

 

Speedbådskørekortet kan erhverves som 16+ årig, uden nogen krav om tidligere sejlerfaring. Rigtig mange af dem der tilmelder sig, har aldrig sejlet før – dette betyder intet! At sejle skal være sjovt, og nemt at lære

 

Hvis du efterfølgende vil tage et duelighedsbevis eller yacht skipper 3 bevis,  gælder speedbådsprøven som den praktiske del, og du skal derved kun bestå en teoretisk prøve for et erhverve dig dette.

 

Når du tager familie, venner og andre med i din båd er du juridisk ansvarlig for dem.

Det vil sige at hvis der sker en ulykke pga. manglende vedligeholdelse af båd og udstyr, eller på grund af manglende kompetencer, kan du blive stillet til ansvar.

Når du tager et speedbådscertifikat hos os bliver du sat grundigt ind i reglerne, sikkerheden,  betjening af båd og udstyr. Så du kan færdes sikkert på vandet

 

På vores kurser vil vores erfarende instruktører altid gerne hjælpe med råd og vejledning af køb at båd eller udstyr. Hvis du vil ha os med på råd under køb af en båd kan vi også tilbyde det, da det kan være en fordel at have en upartisk med på Sidelinien, der kan stille relevante spørgsmål til sælger, og gennem gå båden for åbenlyse fejl som en første gangs køber ikke ville have spottet.

 

Hvis du bliver stoppet af politiet uden speedbådscertifikat koster det 3.000 kr. i bøde første gang, anden gang vil det koste 5.000 kr. så sørg for at få dit certifikat i hus inden du tager på vandet.

Speedbådscertifikatet og dit kørekort til bil er uafhængig så hvis du mister det ene har du fortsat det andet .

 

Hos os får du:

✅Lave priser ✅E-mærke✅Beståelse garanti✅Bedste undervisning