LUK
trustpilot rating facebook rating google ratingSpeedbådskørekort www.speedbaaden.dk

Få speedbådskørekort på bare en dag!

Tilmeld dig lige her til et af vores mange kurser i KøbenhavnKøge, Frederiksværk eller Helsingør.

 

 

Klik her for at se kursuskalender


Vores kurser er intensive endagskurser – selvfølgelig med beståelsesgaranti. Efter bestået kursus, får du tilsendt et midlertidigt speedbådskørekort pr E-mail – det officielle produceres af en godkendt udbyder,(Danish Yacht Union) der er bemyndiget af søfartsstyrelsen til at udstede beviser til fritidssejlere, og sendes efterfølgende med posten, og har størelse som et kreditkort.

Efter du har tilmeldt dig et af vores kurser, har du mulighed for at gennemgå vores undervisningsmateriale i ro og mag. Du kan sætte dig til rette hjemme i sofaen, og trykke play på vores forskellige undervisningsvideoer, og tekst. Nogle af de emner vi går igennem er vigeregler, bøjer, søsikkerhed, knob og stik, lanterner, lydsignaler, og meget mere. Efter hver video kan man tage en Quiz for at se om man har forstået det vigtigste.

På kursusdagen mødes du med vores erfarende instruktør ved båden, Hvor du modtager en briefing af båden, udstyret og øvelserne vi skal ud og træne. Den praktiske sejlads foregår i vores undervisningsbåde, hvor du bliver ført igennem øvelserne på pædagogisk vis. Selvfølgelig også med dig selv bag rattet!

Du tilmelder dig vores kurser ved at gå til kalenderen eller trykke "tilmeld".
Her kan du frit vælge mellem flere datoer, på vores forskellige lokationer fordelt i Danmark. vi har faste kurser i København (enten Kastrup eller Amagerstrand), Køge, Helsingør, og Frederiksværk

Vi laver også massere af privatkurser over hele Sjælland 

Når du har tilmeldt dig et kursus, har du i samme sekund adgang til vores undervisnings materiale, hvor du kan starte med at får styr på det grundlæggende teori

 

Basal Viden om et Speedbådskørekort

Basal Viden om et Speedbådskørekort

Speedbådskørekort bliver også kaldt Speedbådscertifikat, og speedbådsbevis, her gælder devisen kært barn har mange navne. På det endelige bevis vil der stå ”Bevis for Speedbådsprøve

Speedbådskørekortet giver dig ret til at føre alle propeldrevne både op til 15 meter i længden i danske og internationale farvande, uden nogen grænse for motorydelse. Du skal dog være opmærksom på at der er opgivet på CE mærkningen på dit skib hvor stor en motor du må montere.

Speedbådskørekortet kan erhverves som 16+ årig, uden nogen krav om tidligere sejlerfaring. Man kan dog godt tage speedbådskursus og prøve før man er fyldt 16 år men man vil først få udleveret kortet efter man er fyldt 16 år. Rigtig mange af dem der tilmelder sig, har aldrig sejlet før – dette betyder intet! At sejle skal være sjovt, og nemt at lære

Hvis du efterfølgende vil tage et duelighedsbevis  bevis, gælder speedbådsprøven som den praktiske del (dette gælder kun hvis du vil have et sønæringsbevis duelighed), og du skal derved kun bestå en teoretisk prøve for et erhverve dig dette.

Uanset om du skal sejle i en båd der kræver speedbådskørekort  eller ej, anbefaler vi at du tager et speedbådskørekort. Alle bør kende reglerne til søs for at undgå eventuelle faresituationer, eller problemer med ordensmagten. Bøden uden speedbådskørekort er 5000 kr. første gang, og stiger efterfølgende til 10.000 kr. hver gang man stoppes. Tilmeld dig og gør en god investering!

På vores kurser vil vores erfarende instruktører altid gerne hjælpe med råd og vejledning af køb at båd eller udstyr. Hvis du vil ha os med på råd under køb af en båd kan vi også tilbyde det, da det kan være en fordel at have en upartisk med på Sidelinjen, der kan stille relevante spørgsmål til sælger, og gennemgå båden for åbenlyse fejl som en første gangs køber ikke ville have spottet.

Hvis du har købt en båd og føler dig rusten fordi det er lang tid siden du sidst har sejlet. Tilbyder vi også at komme til dig i din båd, og gennemgå båden, udstyr, fortøjninger og betjening af din båd. Du bestemmer selv hvor vi skal lægge fokus så du får mest muligt ud af din tid med vores instruktør.

Speedbådskørekort_Hvad_står_der

Speedbådskørekort - Hvad skal jeg kunne?

Når man skal tage et speedbådskørekort, Skal man kunne søvejsreglerne, kende til sø sikkerhed, bådhåndtering samt knop og stik. Hos Speedbaaden.dk udleverer vi videomateriale som pædagogisk guider dig igennem de obligatoriske emner. Vi har mange timers videomateriale, hvor noget af det er en nødvendighed, og resten er gode ting at vide. Efter hver video er der quizzer som sikrer at du har forstået det vigtigste, På den måde kan man både se, høre og tænke sig til prøvesvarene inden at man skal til den rigtige teoretiske prøve.,  Til selve prøven for speedbådskørekort skal man både bestå en teoretisk og en Praktisk prøve. Den teoretiske prøve består typisk af 20 multiple choice spørgsmål, hvor af du må have max 2 fejl.  Her efter kan censor komme med kontrollerende spørgsmål til pensum

speedbådskørekort pensum omhandler de forskellige Søvejsregler som: vigeregler, skibslys, skibslyd, nødsignaler og simpel navigation som Bøjer og båker,

Til den Praktiske del af prøven skal du i En speedbåd demonstrere følgende øvelser:

Styring efter kompas, ligge i mærke, acceleration og hurtigstop, MOB (Mand over bord), til og fralægning til kaj, samt knop og stik. Under øvelserne skal du kunne give relevante kommandoer til din besætning, så du viser du både kan styre en speedbåd samt en besætning

De fleste som tager et speedbådskørekort, er Personer som ikke har nogen erfaring i at sejle en speedbåd. Det betyder altså at de fleste er på bar bund. Dette gør ikke noget, da videomaterialet foregår langsomt og tydeligt, så man ikke kan være i tvivl om, hvad man skal kunne. Speedbådskørekort regler er ikke raketfysik, men der er teoretiske og praktiske færdigheder som man skal kunne, for at færdes sikkert, og lovligt på vandet. På vandet er der ikke optegnede kørebaner, så man skal kunne orientere sig til alle sider (holde udkig), da man må sejle i alle retninger. Da en Speedbåd er let at manøvrerer sammenlignet med en sejlbåd eller andre fartøjer er det derfor ofte tilfældet at speedbåde skal vige for andre fartøjer, men der er også scenarier hvor speedbåde har retten til vejen, hvis de for eksempel bliver indhentet eller er på vej ud fra en havn. 

Her kan du prøve at teste om du kan svare på speedbåds pensum spørgsmål - klik her!

Speedbådskørekort test dig selv 

 

Hvornår skal man have Speedbådskørekort

Når det kommer til et speedbådskørekort, så er der nogle forskellige ting som er gode at vide. Man skal have et speedbådskørekort for at sejle en speedbåd, hvis ens båd er:

Planende

mellem 0 til 4 meter i længden og har en motor med over 25 HK.

Fra 4 til 15 meter i længden gælder en lidt kompliceret formel: P (kW) = L² (meter) + 3 for at gøre det nemt for dig har vi lavet denne omregner hvor du kan se om båden kræver speedbådskørekort

 

Beregn motorstørrelse

En tommelfinger regel er, at hvis båden kan plane er det en speedbåd og kræver dermed speedbådskørekort. Hvis du efterfølgende bliver interesseret i at tage et duelighedsbevis, virker dit speedbådskørekort som den praktiske del af duelighedsbeviset. Du kan læse meget mere om et duelighedsbevis på vores hjemmeside. Spørgsmålet lød på hvornår man skal have et speedbådskørekort, og det er rimelig simpelt. Skal man sejle en båd, så råder vi hos speedbaaden.dk altid til at man har et speedbådskørekort. Det er ligesom at køre bil uden et kørekort, det er ikke en god ide. Det dummeste som man kan gøre er at tro at en speedbåd er et legetøj, da det er et kraftigt fartøj som kan gøre meget skade, og derudover kan komme til at koste meget i erstatning. Uanset om ens båd kræver speedbådskørekort eller ej skal man stadig kunne søvejsregler og navigation når man færdes på vandet. Sker der en ulykke kan man aldrig undskylde sig med at man ikke vidste det. Da man har pligt til at sætte sig ind i dette inden en sejlads. man kan købe vores online teori her hvis du kun ønsker at lære teorien men ikke vil deltage på et kursus.

 

Hvor stor båd må man sejle med Speedbådskørekort 

Som tidligere nævnt, så er det speedbåde med et skrog på en størrelse på under 15 meter som kræver et speedbådskørekort.

Fartøjets længde i meter er skroglængden overalt målt i henhold til bekendtgørelse om fritidsfartøjer og personlige fartøjer efter den relevante harmoniserede standard. Eksterne ror, eksterne drev og påhængsmotorer, badeplatforme, bovspryd, fenderlister og lignende måles ikke med.

Med et speedbådskørekort kan du også lovligt sejle andre fartøjer der er under 15 meter som eks. Sejlbåde, og ikke planende motorbåde, du må dog ikke føre en Vandscooter med et speedbådskørekort. Efter Vandscooter ulykken i København i Maj 2017 hvor 2 mistede livet. Blev der lavet en ny Vandscooter bekendtgørelse, I den er der lavet en masse særregler for vandscootere som bla. indebærer at man nu skal have et Vandscooter bevis, og en masse restriktioner for vandscootere omkring hvor de må sejle, de har Bla. Forbud mod at sejle i natura 2000 områder og københavnshavn.

Hvis du vil sejle både med en skrog længde på over 15 meter er dit speedbådskørekort ikke længere tilstrækkeligt, her skal du op i en Yachtskipper 3 eller yachtskipper 1 med dem må du sejle fartøjer fra 15-24 meter i skrog længde. , forskellen er at yachtskipper 3 gælder for både med skrog på op til 24 meter i nordiske farvande, og yachtskipper 1 gælder for alle farvande. 

 

Klik her for at se kursuskalender

Begivenhed Startdato Det foregår Pris Ledige pladser Tilmelding
Speedbådskørekort i København 07-01-2024 - Hold-1 07-01-2024 09:00 København 995,00 DKK. 5
Speedbådskørekort i Køge 27-01-2024 - Hold-1 27-01-2024 09:00 Køge 950,00 DKK. 11
Speedbådskørekort i København 03-02-2024 - Hold-1 03-02-2024 09:00 København 995,00 DKK. 12
Duelighedsbevis teori i Hillerød 07-02-2024 07-02-2024 09:00 Hillerød / Kulsviergården 1.995,00 DKK. 11
Speedbådskørekort i Køge 25-02-2024 - Hold-1 25-02-2024 09:00 Køge 950,00 DKK. 12
Speedbådskørekort i Køge 02-03-2024 - Hold-1 02-03-2024 09:00 Køge 995,00 DKK. 9
Speedbådskørekort i København 02-03-2024 - Hold-1 02-03-2024 09:00 København 995,00 DKK. 12
Speedbådskørekort i Køge 03-03-2024 - Hold-1 03-03-2024 09:00 Køge 995,00 DKK. 12
Speedbådskørekort i København 03-03-2024 - Hold-1 03-03-2024 09:00 København 995,00 DKK. 12
Speedbådskørekort i København 04-03-2024 - Hold-1 04-03-2024 10:00 København 950,00 DKK. 12