Speedbådskørekort

Inden for en uge kan du have dit helt eget speedbådskørekort!

Tilmeld dig et af vores mange kurser i København, Køge eller Helsingør.

Vores kurser er intensive endagskurser – selvfølgelig med beståelsesgaranti. Efter bestået kursus, står du med dit eget midlertidige speedbådskørekort – det rigtige produceres af en godkendt udbyder, der er bemyndiget af søfartsstyrelsen til at udstede beviser til fritidssejlere, og sendes efterfølgende med posten.

Ved tilmelding til vores kurser, har du mulighed for at gennemse vores materiale i ro og mag. Du kan sætte dig til rette hjemme i sofaen, og trykke play på vores forskellige undervisningsvideoer, og tekst. Nogle af de emner vi går igennem er vigeregler, bøjer, søsikkerhed, knob og stik, lanterner, lydsignaler, og meget mere. Efter hver video kan man tage en Quiz for at se om man har forstået det vigtigeste. På kursusdagen mødes du med vores erfarende instruktør ved båden, Hvor du modtager en breafing af båden, udstyret og øvelserne vi skal ud og træne. Den praktiske sejlads foregår i vores undervisningsbåde, hvor du bliver ført igennem øvelserne på pædagogisk vis. Selvfølgelig også med dig selv bag rattet!

Du tilmelder dig vores kurser ved at gå til kalenderen eller trykke "tilmeld".
Her kan du frit vælge mellem flere datoer, på vores forskellige lokationer fordelt i Danmark. vi har faste kurser i København (enten Kastrup eller Amagerstrand), Køge, Helsingør.

Vi laver også massere af privatkurser over hele Sjælland 

Når du har tilmeldt dig et kursus, har du i samme sekund adgang til vores undervisnings materiale, hvor du kan starte med at får styr på det grundlæggende teori. Speedbådskørekortet kan erhverves som 16+ årig, uden nogen krav om tidligere sejlerfaring. Rigtig mange af dem der tilmelder sig, har aldrig sejlet før – dette betyder intet! At sejle skal være sjovt, og nemt at lære.

Basal Viden om et Speedbådskørekort

Uanset om du skal sejle i en båd der kræver speedbådscertifikat eller ej, anbefaler vi et speedbådskørekort. Alle bør kende reglerne til søs for at undgå eventuelle faresituationer, eller problemer med ordensmagten. Bøden uden speedbådskørekort er 3000 kr. første gang, og stiger efterfølgende til 5000 kr. hver gang man stoppes. Tilmeld dig og gør en god investering!

Speedbådskørekortet giver dig ret til at føre alle propeldrevne både op til 15 meter i længden i danske og internationale farvande, uden nogen grænse for motorydelse. Du skal dog være opmærksom på at der er opgivet på CE mærkningen på dit skib hvor stor en motor du må montere.

Hvis du efterfølgende vil tage et duelighedsbevis eller yacht skipper 3 bevis, gælder speedbådsprøven som den praktiske del, og du skal derved kun bestå en teoretisk prøve for et erhverve dig dette.

På vores kurser vil vores erfarende instruktører altid gerne hjælpe med råd og vejledning af køb at båd eller udstyr. Hvis du vil ha os med på råd under køb af en båd kan vi også tilbyde det, da det kan være en fordel at have en upartisk med på Sidelinien, der kan stille relevante spørgsmål til sælger, og gennem gå båden for åbenlyse fejl som en første gangs køber ikke ville have spottet.

Hvis du har købt en båd og føler dig rusten fordi det er lang tid siden du sidst har sejlet. Tilbyder vi også at komme til dig i din båd, og gennemgå båden, udstyr, fortøjninger og betjening af din båd. Du bestemmer selv hvor vi skal lægge fokus så du får mest muligt ud af din tid med vores instruktør.

Speedbådskørekort - Hvad skal jeg kunne?

Når man skal tage et speedbådskørekort, Skal man kunne søvejsreglerne, kende til sø sikkerhed, bådhåndtering samt knop og stik. Hos Speedbaaden.dk udleverer vi videomateriale som pædagogisk guider dig igennem de obligatoriske emner. Vi har mange timers videomateriale, hvor noget af det er en nødvendighed, og resten er gode ting at vide. Til selve prøven for speedbådskørekort skal man både bestå en teoretisk og en Praktisk prøve. Den teoretiske prøve er det som du modtager videomateriale af, samt nogle specifikke manøvrer som er gode at kunne til prøven. Efter at du har set de forskellige Undervisnings videoer har vi lavet en speedbådskørekort test dig selv prøve, som handler om det man lærer i hver video. På den måde kan man både se, høre og tænke sig til prøvesvarene inden at man skal til den rigtige teoretiske prøve. Den teoretiske prøve til speedbådskørekort omhandler de forskellige Søvejsregler som: vigeregler, skibslys, skibslyd, nødsignaler og simpel navigation som Bøjer og båker,

Til den Praktiske del af prøven skal du i En speedbåd demonstrere følgende øvelser:

Styring efter kompas, ligge i mærke, acceleration og hurtigstop, MOB (Mand over bord), til og fralægning til kaj, samt knop og stik. Under øvelserne skal du kunne give relevante kommandoer til din besætning, så du viser du både kan styre en speedbåd samt en besætning

De fleste som tager et speedbådskørekort, er Personer som ikke ved særligt meget om at sejle en speedbåd. Det betyder altså at de fleste er på bar bund. Dette gør ikke noget, da videomaterialet foregår langsomt og tydeligt, så man ikke kan være i tvivl om, hvad man skal kunne. Speedbådskørekort regler er ikke raketfysik, men der er teoretiske og praktiske færdigheder som man skal kunne, da det ellers kan gå grusomt galt. På vandet er der ikke optegnede kørebaner, så man skal kunne orientere til alle sider, da man må sejle i alle retninger. Da en Speedbåd er let at manøvrerer sammenlignet med en sejlbåd eller andre fartøjer er det næsten også i alle tilfælde at man skal vige for andre fartøjer. 

Hvornår skal man have Speedbådskørekort

Når det kommer til et speedbådskørekort, så er der nogle forskellige ting som er gode at vide. Man skal have et speedbådskørekort for at sejle en speedbåd, hvis at ens båd er mellem 0 til 4 meter og har en motor med over 25 HK. Fra 4 til 15 meter i længden gælder en lidt kompliceret formel: P (kW) = L² (meter) + 3 for at gøre det nemt for dig har vi lavet denne omregner hvor du kan se om båden kræver speedbådskørekort

Beregn motorstørrelse

En tommelfinger regel er, at hvis båden kan plane er det en speedbåd og kræver dermed speedbådskørekort. Hvis du efterfølgende bliver interesseret i at tage et duelighedsbevis, virker dit speedbådskørekort som den praktiske del af duelighedsbeviset. Du kan læse meget mere om et duelighedsbevis på vores hjemmeside. Spørgsmålet lød på hvornår man skal have et speedbådskørekort, og det er rimelig simpelt. Skal man sejle en båd, så råder vi hos speedbaaden.dk altid til at man har et speedbådskørekort. Det er ligesom at køre bil uden et kørekort, det er ikke en god ide. Det dummeste som man kan gøre er at tro en speedbåd er et legetøj, da det er et kraftigt fartøj som kan gøre meget skade, og derudover kan komme til at koste meget i erstatning. Uanset om ens båd kræver speedbådskørekort eller ej skal man stadig kunne søvejsregler og navigation når man færdes på vandet. Sker der en ulykke kan man aldrig undskylde med at man ikke vidste det. Da man har pligt til at sætte sig ind i dette inden en sejlads. man kan købe vores online teori her hvis du kun ønsker at lære teorien men ikke vil deltage på et kursus.

Hvor stor båd må man sejle med Speedbådskørekort 

Som tidligere nævnt, så er det speedbåde med et skrog på en størrelse op til 15 meter som kræver et speedbådskørekort. Man skal have et speedbådskørekort for at sejle planende både, bedre kendt som speedbåde. Derfor er det altså vigtigt at hvis man sejler eller har intention om at anskaffe sig en speedbåd, så skal man have et speedbådskørekort. Et speedbådskørekort er også kendt som et speedbådscertifikat eller speedbådsbevis, men det er blot det samme. Har man intentioner om at sejle en speedbåd med større skrog end 15 meter, skal man have det som hedder et yachtskipper. Man kan få et yachtskipper 1 eller 3 kursus, forskellen er at yachtskipper 3 gælder for både med skrog på op til 24 meter i nordiske farvande, og yachtskipper 1 gælder for alle farvande. 

Man må altså sejle alle speedbåde med et skrog mellem 0-15 meter med et speedbådskørekort. Det gælder at speedbåden planer, hvilket er et term for at skroget Løfter sig over på vandlinjen ved en given fart. Derudover er der en lille regneregel man også skal tage højde for. Hvis ens fremdrivnings kraft er større end eller lig med kvadratet af skroget plus tre så skal man have et speedbådskørekort. Dette er en smule svært at holde styr på, men oftest er det letteste blot at man har et speedbådskørekort når man skal sejle en speedbåd. Man lærer mange teoretiske speedbådskørekort regler som er gode at vide, når man færdes på vandet.