SPEEDBÅDSCERTIFIKAT

 

Har du en speedbåd, eller tænker du på at købe en? I mange tilfælde kræver det et speedbådscertifikat at føre en motordrevet båd, og med et speedbådscertifikat - også kaldet speedbådskørekort -  bliver du klædt på til at varetage sikkerheden og sejle korrekt.

Speedbådscertifikatet sikrer, at føreren af båden har et grundlæggende kendskab til sejlads og til sit fartøjs funktion, konstruktion og udrustning.

Du får speedbådscertifikatet ved at gennemføre  en prøve. Ved prøven skal du blandt andet vise kendskab til søvejsreglerne, almindelig anvendelse af knob og stik, sikkerhedsudrustning, redningsudstyr, og håndtering af speedbåd. Det er alt sammen nyttig viden, når du skal føre en speedbåd forsvarligt og varetage sikkerheden optimalt.

Vælger du at tage dit Speedbådscertifikat hos os får du landets bedste produkt du skal nemlig ikke læse lange uforståelige tekster.

Alt vores undervisnings materiale er video-baseret, vi selv har lavet over mange år, det er innovativt, let at forstå (selv for dig der aldrig har sejlet), egnet til ordblinde, og førende inden for branchen.

Vores både er I topkvalitet med massere af heste og bliver løbende skiftet ud så vi altid sejler i lækkert og nyt udstyr. 

Vi kan garantere at du vil gå her fra med en masse relevant ny læring, som du kan bruge når du skal ud og sejle i egen båd

✅Beståelse garanti ✅Bedste undervisning ✅E-mærke ✅Pris garanti 

 

Prøveafholdelse

Afholdelsen af speedbådsprøven foregår gennem en godkendt udbyder, der er bemyndiget af søfartsstyrelsen til at håndtere censor korps, og udstede beviser.

Du skal derfor som fritidssejler kontakte en godkendt udbyder for at aflægge en speedbådsprøve.

Speedbaaden.dk arrangerer prøver gennem godkendte udbydere til hvert kursus, så hos os skal du ikke kontakte nogen udbyder, hvis du tager dit speedbådscertifikat hos os

Det er den godkendte udbyder der udsteder det endelige speedbådscertifikat, som er i plastic som et normalt kørekort til bil.

Speedbådscertifikatet gælder til alle propel drevne skibe op til 15 meter i længden, i danske og internationale farvande. Hvis du har motor båd eller vandscooter der er jet fremdrevet af skal du ha et vandscooter bevis. Hvis du allerede har taget speedbådscertifikat kan du få merit på teori delen til en vandscooter prøve.

Værd at vide

Hvis du bliver stoppet af politiet uden speedbådscertifikat koster det 3000 kr. i bøde første gang, anden gang vil det koste 5000 kr. så sørg for at få dit certifikat i hus inden du tager på vandet.
Speedbådscertifikatet og dit kørekort til bil er uafhængig så hvis du mister det ene har du fortsat det andet .

Når du sejler i speedbåd, gælder de samme regler for alkohol og andre rusmidler, som når du kører i bil. Du må derfor ikke sejle med en alkoholpromille, der er højere end 0,5. i Danmark

Andre lande kan have andre promillegrænser

Overskridelse af promillegrænsen udløser ekstremt hårde straffe. En alkoholpromille over 1,0 straffes således med en bøde på en nettomånedsløn, mens en promille over 2,0 medfører 20 dages fængsel. I begge tilfælde mister man desuden retten til at sejle. Man skal derfor være meget varsom med at indtage alkohol, når man skal sejle.

Når du tager familie, venner og andre med i din båd er du juridisk ansvarlig for dem.

Det vil sige at hvis der sker en ulykke pga. manglende vedligeholdelse af båd og udstyr, eller på grund af manglende kompetencer, kan du blive stillet til ansvar.

Når du tager et speedbådscertifikat hos os bliver du sat grundigt ind i reglerne, sikkerheden, og betjening af båd og udstyr. Så du kan færdes sikkert på vandet

Når du sejler skal du som minimum medbringe: Speedbådscertifikat, gyldigt ID, CE mærkede veste til alle i rigtige størrelser, Der ud over bør man udruste båden så man kan klare div. Problemer der kan opstå under en sejlads. Så tænk over hvad du vil gøre hvis det: Brænder, motorstop, grundstøder, bliver uvejr, mandover bord, tager vand ind, og anden nødsituation.

Man skal være mere selvhjulpen på vandet, end på land da der typisk vil gå længere tid før hjælpen kan komme frem.